Red Bull: 'Renault heeft geen streep door 2017 gezet'

14 jun. 2017 17:35 Redactie

Red Bull wil vermogen winnen door betere brandstof


Teambaas Christian Horner ontkent dat motorleverancier Renault een streep door 2017 heeft gezet. De motorleverancier liet recent weten dat er dit jaar geen 'magische' upgrades komen.

Ondanks de schreeuw van Red Bull om een betrouwbare en snelle motor, waarbij het woord upgrade wekelijks viel, komt er in 2017 geen grote upgrade meer. Renault zet in op een gelijkmatige ontwikkeling, maar geeft aan dat er geen wonderen verwacht mogen worden.

"Dat is de beslissing van Renault. We nemen alles mee wat we mee kunnen nemen! Het liefst zo snel mogelijk", laat Horner aan F1.com weten over performance upgrade van zijn motorleverancier.

"We wisten dat Montreal lastig voor ons zou zijn en Baku en Oostenrijk worden dat ook. In Oostenrijk krijgen we waarschijnlijk onze derde motor van het jaar. Hopelijk kunnen we daar een boost uit halen, omdat brandstofleverancier ExxonMobil uitstekend werk heeft verricht om meer performance te vinden. Er ligt nog een groot potentieel op dat vlak."

Het feit dat Red Bull het aflegt op basis van motorvermogen ten opzichte van Mercedes en Ferrari betekent dat het team innovatief moet zijn. Het chassis van de RB13 moet sterker worden dan dat van de concurrentie om het gebrek aan vermogen te compenseren.

"We proberen onszelf altijd op ieder vlak te verbeteren. Ik geloof niet dat Renault dit seizoen al heeft opgegeven, althans dat vertelden ze ons. Wij blijven vol doorgaan met de ontwikkeling van onze auto."

"Voor ons verandert er helemaal niets. We gaan altijd tot de limiet en zetten vol in op de ontwikkeling. Het is daarom goed om te zien dat we tijdens de afgelopen drie races veel progressie behaalden."

Foto: Red Bull Contentpool 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen