Red Bull kan Renault motor niet op vol vermogen gebruiken

16 mei 2017 18:40 Redactie

'Risico op defecte motor groot bij vol vermogen'


Het Formule 1 team van Red Bull wordt ernstig gehinderd door de povere prestaties van motorleverancier Renault. In Spanje zette het team een eerste stap richting Mercedes en Ferrari, maar de grootste stap moet van Renault komen.

Christian Horner was tevreden met de upgrades van het team na afloop van de GP van Spanje, maar de roep om een betere motor neemt met de dag toe. "We moeten nu onze data analyseren om te zien of we op de juiste weg zitten."

"We kijken ook naar de correlatie tussen de CFD en de windtunnel en de betrouwbaarheid van de gegevens. De brede banden heeft een grotere invloed op de aerodynamica dan vooraf gedacht."

De nood is groot bij Red Bull dat topontwerper Adrian Newey veel meer gaat betrekken bij de ontwikkeling van de RB13. Om deze reden was Newey ook aanwezig in Spanje. "Adrian wilde de feedback direct van onze coureurs hebben om zo de auto beter te begrijpen. Zo kan hij de ontwikkelingsrichting het beste bepalen", laat Horner aan Auto Motor und Sport weten.

In Monaco komen er weer diverse nieuwe onderdelen op de auto van Verstappen en Ricciardo. Bij de GP van Canada introduceert het team een aerodynamisch pakket voor de snelle circuits. De grote volgende upgrade komt in Oostenrijk, bij de thuisrace van Red Bull.

Renault problemen kosten Red Bull meer dan halve seconde per ronde


Het team hoopt dat motorleverancier hoopt dat Renault dan ook haar upgrade gereed heeft. Een teamlid van Red Bull liet weten dat er nog altijd problemen zijn met de powerunit, waardoor Red Bull erg geremd wordt.

"Als we het motorvermogen vol open kunnen draaien dan zitten we veel dichter bij Mercedes en Ferrari. Door de angst voor motorproblemen mogen we alleen tijdens de kwalificatie het vermogen opschroeven. Ferrari en Mercedes kunnen op vol vermogen rijden in Q3, waardoor ze dan nog een halve seconde extra op ons winnen."

Wanneer de upgrade van Renault komt is nog altijd onbekend. De Canada-upgrade is naar achteren geschoven doordat er betrouwbaarheidsproblemen zijn.

Foto: David Ramos/ Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen