'Red Bull rijdt in Bakoe met vernieuwde Renault krachtbron'

07 jun. 2017 12:02 Redactie

Renault lanceert update motor waarschijnlijk in Bakoe


Iedereen kijkt met smart uit naar de lang aangekondigde update van de Renault krachtbron. Met name Red Bull Racing telt de dagen af tot ze over deze update kunnen beschikken.

In eerste instantie stond deze gepland voor het komende weekend in Canada. Renault stelde deze update echter uit omdat men eerst absoluut zekerheid wilde hebben over de betrouwbaarheid van de verbeterde krachtbron.

Teleurstelling alom voor Max Verstappen en Daniel Ricciardo die het gat met Mercedes en Ferrari alleen maar groter zagen worden. Ondertussen werd ook wel duidelijk dat ook Red Bull haar huiswerk in de winterperiode niet goed had gemaakt. De informatie verschaft op basis van de Pirelli test na afloop van het vorige seizoen zette de Oostenrijkse renstal op het verkeerde been. Net als de gegevens verkregen uit de windtunnel. Inmiddels wordt er keihard gewerkt om de RB13 beter te laten functioneren. Zowel in Spanje als in Monaco bedroeg het verschil met de concurrentie tijdens de kwalificatie een stuk minder dan bij het begin van het nieuwe seizoen.

Volgens Auto Motor und Sport introduceert Renault nu de verbeterde versie van de huidige krachtbron in Bakoe. Dit zou betekenen dat Verstappen en Ricciardo bij de volgende race na Canada al met de vernieuwde motor rijden. Of het dan inderdaad de verwachte drie tienden tijdwinst gaat opleveren, is nog maar de vraag. Auto Motor und Sport spreekt namelijk over slechts één tiende.

Red Bull zelf is druk bezig om tijdens hun thuisrace in Oostenrijk op de Red Bull Ring met een groot pakket aan vernieuwingen te komen. De GP van Oostenrijk is de volgende race na Bakoe en vindt plaats op 9 juli.
Foto: David Ramos/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen