© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

‘Red Bull heeft een seconde vooruitgang geboekt sinds GP Spanje’

04 jul. 2017 21:57 Ruud Dimmers 0 reacties
Sinds de Grand Prix in Spanje is de RB13 van Red Bull Racing zo’n seconde sneller geworden. Dat is althans de mening van Red Bull-topman dr. Helmut Marko. Na de overwinning in Azerbeidzjan denkt Marko dat Red Bull een grote stap heeft gemaakt richting de top van het veld.

‘Bolide van Red Bull is een seconde sneller geworden’

Tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan was de RB13 van Daniel Ricciardo en Max Verstappen opvallend snel tijdens de vrije trainingen. Hoewel de wagen uiteindelijk in de kwalificatie en de race nog snelheid tekort kwam, was de snelheid erg bemoedigend. Uiteindelijk won Daniel Ricciardo zelfs de race, al had hij er wel wat geluk voor nodig.

In gesprek met het Oostenrijkse blad Kronen vertelt Marko dat er sinds de GP van Spanje veel vooruitgang geboekt is. “Sinds Barcelona is de wagen ongeveer een seconde sneller geworden. In samenwerking met Renault hebben we flinke vooruitgang geboekt en dat is erg bemoedigend. We zijn een heel eind, al kunnen we nog niet op eigen kracht een wedstrijd winnen”, erkent Marko.

We hebben de achterstand op het gebied van het chassis nu ingehaald
Marko
© Red Bull Contentpool

In Azerbeidzjan had Marko het gevoel dat Red Bull op gelijke hoogte stond met Ferrari. Mercedes stond daar ver voor, maar door de chaos won het team uiteindelijk niet. “We hebben de achterstand op het gebied van het chassis nu ingehaald. We zitten nu op hetzelfde niveau als Ferrari, maar de betrouwbaarheid is niet goed genoeg. Het is vooral lullig voor Max, die op dit moment de meeste snelheid heeft in de kwalificatie.”

Over de Grand Prix van Oostenrijk heeft Marko niet al te hoge verwachtingen. Door de lay-out van de Red Bull Ring heeft het team niet veel kans op een overwinning. “Vermogen is op de Red Bull Ring belangrijker dan waar dan ook, dus we maken hier alleen kans als outsider. In de tweede helft van het seizoen kunnen we waarschijnlijk wel op eigen kracht winnen, waarschijnlijk al in Engeland of Hongarije”, besluit Marko positief.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen