Red Bull verlangt nog meer van Max Verstappen in 2017

07 mrt. 2017 16:06 Redactie

Max Verstappen moet constanter zijn en minder fouten maken


Helmut Marko van Red Bull Racing is duidelijk in wat hij van Max Verstappen verwacht dit jaar. Snelheid, constantheid en foutloosheid.

Het nieuwe Formule 1 seizoen begint over twee weken in Australië. Red Bull is van mening dat het serieus partij kan bieden aan Mercedes en wil meedoen in de strijd om de wereldtitel. Om die reden eist Dr. Helmut Mark van het team nog meer van zijn coureurs.

"Onze rijders zijn klaar voor de titel. Max Verstappen is nu meer volwassen en gaat zijn derde seizoen in. Hij moest dus constanter presteren en minder fouten maken. Dit verlangen we van beide coureurs. Als het pakket van de motor en de auto goed is, dan zijn ze beide klaar om te vechten voor de titel." laat Mark aan Formula1.com weten.

"Wij hebben het beste rijdersduo van de Formule 1." laat Mark complimenteus weten.

Bij de meeste topteams vonden er de afgelopen jaren veel wijzigingen plaats. Niet binnen Red Bull. Volgens Marko kan dat doorwegen dit seizoen in de resultaten.

"We hebben geen grote wijzigingen doorgevoerd in de top van ons bedrijf. Dat bewijst dat we geloven in continuïteit en dat zal een grote rol spelen dit seizoen. Onze ervaring leert dat het een behoorlijk tijd duurt voordat iemand volledig is opgenomen in een team. Soms mislukt dat zelf en dat kunnen wij wel missen in een lastig seizoen als 2017 is."

Marko is tevreden met de looks en prestaties van de nieuwe RB13. 
 "We hebben een prachtige auto die het geweldig doet in de snelle bochten en een prima tractie heeft. Het enige wat we nog missen is een stukje betrouwbaarheid en vermogen."

  

"Onze auto heeft niet zoveel flapjes en vinnen zoals de concurrentie. Dat moet ons helpen bij het vinden van een goede set-up en ons een goede topsnelheid opleveren. We zijn sterk op aerodynamisch vlak en willen niet teveel drag. Dat moet ons ook helpen bij het inhalen van onze concurrenten."

 

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen