Red Bull verwacht problemen binnen twee races op te lossen

25 mrt. 2017 19:56 Redactie

Red Bull werkt achter de schermen hard aan een snelle oplossing


Bij de wintertesten kwam Red Bull al niet in de buurt van de toptijden van zowel Mercedes als Ferrari. Maar werd steeds benadrukt dat het nog niet ging om snelle tijden. Echter, ook tijdens de vrije trainingen en de kwalificatie voor de GP van Australië werd duidelijk dat Red Bull vooralsnog veroordeeld is tot het derde team op de grid.

Na afloop van de kwalificatie heerste er vooral bij Max Verstappen opluchting dat hij toch een vijfde startplek had veroverd. Na de eerdere problemen in de vrije trainingen waardoor de Nederlander weinig ronden had kunnen rijden, leek een top 5 klassering misschien niet haalbaar. Tegenover Sky Sports liet hij zich dan ook ontvallen dat het niet alleen de snelheid is die ontbreekt, maar dat het ook enorm lastig is om de juiste balans voor de RB13 te vinden. Geen hoopvolle geluiden om het seizoen zo mee te beginnen.

Maar inmiddels heeft Helmut Marko, de adviseur van Red Bull Racing, aan de Oostenrijkse Servus TV laten weten dat er hard aan een snelle oplossing wordt gewerkt.

"Het afstellen van ons chassis verloopt erg lastig. We brengen kleine veranderingen aan maar die hebben vervolgens drastische effecten. Zo gaan we ineens anderhalve seconde sneller. We moeten leren hoe we hiermee om moeten gaan en de juiste aerodynamische onderdelen bij elkaar zien te krijgen. We gaan ervan uit dat dit binnen één of twee races is opgelost."
Foto: Clive Mason/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen