'Red Bull kan zich nog sterk verbeteren dit seizoen'

11 mei 2017 07:31 Redactie

'Red Bull brengt significante update mee naar Barcelona'


De Grand Prix van Spanje is meestal een spannende Grand Prix. Naast het feit dat er vaak spectaculaire dingen gebeuren, nemen veel teams ook grote updates mee naar het circuit nabij Barcelona. In de regel geldt: 'gaat je auto goed in Barcelona, dan gaat hij overal goed'. 

Dat bleek voor Red Bull ook te gelden in 2016. In de eerste vier wedstrijden had het niet veel in de melk te brokkelen, maar in Spanje stond het achter Mercedes en voor Ferrari. De auto ging goed in Barcelona en de rest van het seizoen bleef Red Bull Ferrari ook voor.

Dit jaar zijn de kaarten echter heel anders geschud. Het grote verschil zit hem in Ferrari, dat nu meedoet om de titel. Vorig seizoen lag Red Bull in het begin van het seizoen nét achter Ferrari, nu ligt Red Bull een straatlengte achter Ferrari. De verhouding tussen Red Bull en Mercedes is vrijwel gelijk gebleven aan vorig seizoen, Mercedes ligt evenveel voor als vorig jaar in de vijfde wedstrijd van het seizoen.

Er zal dus iets bijzonders moeten gebeuren bij Red Bull wil het meestrijden om de overwinningen dit seizoen, zo stelt Formule 1-analist Marc Priestley bij het Sky F1 Report. "Ze hebben al veel punten verloren op Mercedes en Ferrari, dus ze moeten wel een konijn uit de hoge hoed toveren om nu ineens vooraan te rijden", zo vertelde Priestley.

Toch denkt Priestley dat het wel mogelijk is dat Red Bull zich sterk gaat verbeteren dit seizoen. "Ze hebben in de eerste vier wedstrijden goed de sterktes en zwaktes kunnen analyseren. Ik heb gehoord dat de update die ze meenemen significant is, ze kunnen zich nog sterk verbeteren dit seizoen. We weten dat ze goed zijn met het ontwikkelen van auto's, dus laten we hopen dat ze zich kunnen mengen in de strijd om de titel", aldus Priestley.

Foto: Mark Thompson/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen