Red Bull zoekt naar middelen om gebrek aan vermogen te compenseren

17 jun. 2017 20:31 Redactie

Red Bull hoopt op boost door nieuwe brandstof


Veel mensen denken bij motorvermogen alleen aan het belang van de motorleverancier. Brandstof is vaak een onderschat vakgebied, maar de team kunnen door een betere verbranding tijdwinst boeken en brandstof besparen. Cruciale aspecten in de Formule 1. 

Red Bull teambaas Christian Horner laat weten dat het team hard werkt om op verschillende manier het gebrek aan motorvermogen te compenseren. De TAG Heuer/Renault motor is op de snelle circuits niet opgewassen tegen het geweld van met name Mercedes en in mindere mate Ferrari.

De Franse leverancier gaf recent aan dat er geen wonderbaarlijke upgrades komen. Dit betekent dat Red Bull naar andere manieren zoekt om het verschil in vermogen te compenseren.

"Je probeert dat op alle verschillende vlakken. We gaan er vol voor en de afgelopen drie races hebben we flinke progressie geboekt. Je moet accepteren dat de situatie op dit moment niet anders is en we blijven pushen."

"De volgende motor die we gebruiken zal waarschijnlijk in Oostenrijk ingezet worden. We hopen dat we dan ook een boost krijgen door de nieuwe brandstof van onze partner ExxonMobil. Ze hebben uitstekend werk verricht in de zoektocht naar meer vermogen. Brandstof is een gebied waarin nog veel te winnen valt."

"Al onze afdelingen zijn betrokken bij de ontwikkeling van de auto. We hebben een zeer goede aerodynamische afdeling en hebben geen gebrek aan uitstekende talenten."

Horner gaf eerder aan dat hij niet gelooft dat Renault de handdoek heeft geworpen voor dit seizoen. De grote gedroomde stap moet er nu in 2018 komen met een compleet nieuw ontwikkelde motor. De samenwerking met ExxonMobil moet het team ook voordelen opleveren.

"Zoals ik al aangaf hebben we veel vertrouwen in onze nieuwe partner in het vinden van extra vermogen."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen