Regen voorspeld tijdens GP weekend China

04 apr. 2017 18:59 Redactie

Zijn de weergoden Max Verstappen gunstig gezind?


Het Formule 1 weekend in China lijkt niet geheel droog te gaan verlopen. Op zondag wordt er namelijk regen voorspeld, iets wat de racefans toejuichen. Vorig seizoen kenden de regenraces in Engeland en Brazilië een spectaculair verloop.

Na de saaie opening van het Formule 1 seizoen hoopt iedereen op een GP van China met volop actie. Mogelijk dat de weergoden hierin een belangrijke rol kunnen spelen. De vrijdag en zaterdag lijken droog te verlopen, maar voor zondag wordt er regen voorspeld.

Momenteel lopen de voorspellingen van de diverse weerstations uiteen voor regenkansen tussen de 60 en 75 procent. Regen op zondag is zeer waarschijnlijk, alleen is nog onduidelijk wanneer de regen valt en hoeveel neerslag er gaat vallen. Hierin lopen de voorspellingen nog sterk uiteen, maar voor alsnog worden er regenbuien in de ochtend verwacht.

Vorig seizoen was Max Verstappen uitstekend op dreef in de regenraces van Engeland (2e) en Brazilië (3e). Met name op het circuit van Interlagos stal de Nederlander de show in zijn Red Bull. De inhaalrace van P16 naar P3 werd door velen gezien als de 'inhaalrace van de eeuw'. 

Wij houden jullie op de hoogte van de laatste weersvoorspellingen voor Shanghai.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen