Renault: 'In 2018 worden wij de verrassing'

04 mei 2017 13:58 Redactie

Formule 1 team Renault al druk bezig met bolide voor 2018


Het Formule 1 team van Renault heeft grote plannen voor het nieuwe seizoen. In 2018 wil het een zeer grote stap voorwaarts maken. Om dit te realiseren is het team al begonnen met de ontwikkeling van de nieuwe bolide

We zijn pas vier races onderweg, maar de focus bij Renault ligt nu al op 2018. Dit seizoen heeft het team een mooie stap voorwaarts gemaakt en is het vaak het vijfde of zesde team. Volgend seizoen moet de aansluiting met de topteams van Mercedes, Ferrari en Red Bull gevonden worden.

Na de reorganisatie en opbouw van het Formule 1 team vorig seizoen, kan het in 2017 eindelijk op volle kracht doorstomen richting de gedroomde top. Managing director Cyril Abiteboul laat weten dat men nu al is begonnen met de ontwikkeling van de 2018 bolide.

"Alles moet stap voor stap, maar op dit moment liggen we op schema. Doelstelling voor volgend jaar is dat we mee kunnen strijden om de podiumplaatsen", laat hij Championat weten.

"Het is gat met de top is nu nog groot, maar we werken dag en nacht om onze doelstellingen te realiseren. De auto voor 2018 wordt de eerste die we kunnen bouwen met alle beschikbare middelen."

"Dit jaar hadden we nog enkele beperkingen, maar we zijn nu al begonnen aan de auto voor 2018. Ik denk dat we iedereen kunnen verrassen volgend seizoen."

Momenteel is het Nico Hulkenberg die als kopman van het team functioneer. Teamgenoot Jolyon Palmer maakt weinig indruk. De verwachting is dan ook dat hij in 2018 geen deel meer uitmaakt van het Renault F1 team. Belangrijke kanshebber voor zijn positie is Fernando Alonso.

Foto: Renault F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen