Renault-baas: 'Dit is het ergste wat ons kan overkomen'

29 jun. 2017 08:55 Redactie

Cyril Abiteboul baalt van dubbele uitvalbeurt


Voor Renault was het weekend in Azerbeidzjan er één om snel te vergeten. Het team behaalde met geen van beide auto's de finish en kon zo niet profiteren van een chaotische race.


Voor Jolyon Palmer was het waarschijnlijk het slechtste weekend uit zijn carrière. De snelheid was er totaal niet, hij crashte en viel gedurende het weekend twee keer uit met technische problemen.


Zijn teamgenoot Nico Hulkenberg ging een stuk beter, maar verknalde het voor zichzelf. De Duitser reed op een mooie zesde plaats, toen hij een muur over het hoofd zag. Het gevolg was een kapotte ophanging en zodoende het einde van zijn wedstrijd.


Renault-baas Cyril Abiteboul is daarom zeer teleurgesteld over het resultaat in Azerbeidzjan. "Dit is het ergste wat ons kan overkomen", zegt hij na afloop van de Grand Prix. "We lopen zowel het dagsucces mis als de punten in het kampioenschap. Dat is heel zuur. We moeten de problemen bij Jolyon zo snel mogelijk duidelijk krijgen en hierop direct acteren. Dit mag niet meer gebeuren", aldus een felle Abiteboul.


Het doel voor de rest van het seizoen is om geen dubbele uitvalbeurt meer te scoren. "Het was een tumultueuze Grand Prix, waarin we zeker hadden kunnen scoren. We moeten heel hard gaan werken om ervoor te zorgen dat dit de enige dubbele uitvalbeurt van het seizoen is.'


"Het enige positieve is dat een Renault aangedreven bolide de race heeft gewonnen. Dat is, zeker in Baku, een groot compliment naar iedereen die hard gewerkt heeft om onze klanten van betere motoren te voorzien", besluit Abiteboul positief.


Foto: Renault F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen