Renault belooft Fernando Alonso geen wonderen

24 apr. 2017 11:08 Redactie

Renault zoekt coureur die zich aan het team wil verbinden voor langere tijd


Fernando Alonso staat met stip bovenaan op het wensenlijstje van Renault. De Spanjaard behaalde in 2005 en 2006 zijn wereldtitels met het Franse automerk. 

In 2018 wil Fernando Alonso weer beschikken over een competitieve auto. Na drie magere jaren bij McLaren beseft de Spanjaard dat de tijd begint te dringen. Wil Alonso de felbegeerde derde titel nog behalen dan moet er wat gebeuren. De grote vraag is daarbij of McLaren afscheid neemt van Honda. Mocht het team uitgerust worden met Mercedes motoren dan ziet de wereld er al rooskleuriger uit voor het team.

Alonso en Renault hebben recent met elkaar om de tafel gezetten. Ondanks dat de Spanjaard nog altijd één van de beste Formule 1 coureurs is, liggen er weinig kansen voor hem. Bij Mercedes en Ferrari komt waarschijnlijk een stoeltje vrij, maar deze ex-werkgevers lijken niet genegen te zijn om Alonso terug in dienst te nemen. Het afscheid bij Ferrari was pijnlijk en de samenwerking met Hamilton in het verleden verliep rampzalig. 

Abiteboul van Renault laat weten dat ze Alonso een interessante optie vinden, maar hem geen worst voor gaan houden. "We gaan niet voor een coup en leven niet in het verleden." laat hij Motorsport.com weten.

"Ik begon mijn F1-carrière met Flavio Briatore en Fernando en ben emotioneel betrokken bij de succesperiode. Maar de omstandigheden zijn veranderd en we hebben behoefte aan een line-up die toekomstgericht is." 

Alonso wil graag in 2018 vechten voor de wereldtitel, maar Abiteboul gelooft niet dat Renault er dan al klaar voor is: "Ik verwacht niet dat we volgend jaar al in de positie zijn om voor de wereldtitel te vechten. Daarom hebben we een coureur nodig die ons kan steunen in zijn ultieme gevecht voor de titel, maar nog het geduld kan bewaren."

De kansen voor Fernando op een beter stoeltje dan Renault of McLaren lijken voor 2018 erg klein. Recent gaf de Spanjaard aan deze zomer een beslissing te nemen over zijn toekomst in de F1.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen