Renault duidelijk: 'Palmer moet snel punten gaan scoren'

30 mei 2017 18:30 Redactie

Renault zet uitgang al op een kier voor Palmer


Na zes races heeft het Formule 1 team van Renault pas veertien punten behaald. Een mooie stijging ten opzichte van vorig jaar, maar stuk voor stuk behaald door Nico Hulkenberg. Teamgenoot Jolyon Palmer zakt keer op keer door het ijs en het geduld is nu op.

Gisteren meldde wij al dat Sergio Perez bovenaan de verlanglijst van Renault staat. Het zoveelste teken aan de wand dat de Franse renstal het niet langer tolereert dat Palmer totaal niet presteert. Het verschil met teamgenoot Hulkenberg is gigantisch, waarbij het soms meer dan één seconde per ronde is tijdens de kwalificatie.

De doelstelling van Renault om dit seizoen in de top zes te finishten in het WK bij de constructeurs wordt bemoeilijkt door het feit dat Palmer niet in de buurt komt van de WK punten. Directeur Sportief Cyril Abiteboul is erg duidelijk in zijn oordeel.

"Renault heeft twee coureurs nodig die punten kunnen scoren. We doen er alles aan om Jolyon door zijn moeilijk fase heen te helpen, maar we zijn daarbij wel afhankelijk van zijn resultaten," laat hij aan AFP weten.

"Nico laat zien dat onze goed genoeg is om WK-punten te scoren, daarin moet Jolyon ook gaan slagen. We stellen ons erg behulpzaam op, maar we bevinden ons in een competitieve omgeving. Iedereen staat onder druk om te presteren. Momenteel geven we onszelf de tijd om de situatie te analyseren."

De algehele verwachting is dat, mocht Palmer niet snel gaan presteren, we hem zeker na de zomerstop niet meer terugzien. 

Foto: Renault F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen