Renault gaat vernieuwde versie MGU-K testen in Bahrein

17 apr. 2017 19:01 Redactie

Wellicht verbeterde Renault-motor in Rusland


Motorfabrikant Renault gaat tijdens de tweedaagse test op het circuit van Bahrein een vernieuwde versie van MGU-K uitproberen. Het doel is om deze vernieuwde versie tijdens de volgende Grand Prix in Rusland al in te zetten.

Tijdens de wintertest in Barcelona kwam naar voren dat de MGU-K van Renault niet betrouwbaar genoeg was, waardoor werd besloten de MGU-K uit 2016 in de motor te monteren. Deze was echter wel 5 kilogram zwaarder en qua prestaties minder dan de nieuwe 2017 versie. Morgen en overmorgen wil Renault een nieuwe MGU-K gaan testen, die betrouwbaar genoeg moet zijn, al moeten de klanten van Renault (Red Bull Racing en Toro Rosso) nog altijd zelf bepalen of ze het nieuwe onderdeel willen gebruiken.

Met de vernieuwde MGU-K gaan de prestaties van de motor erop vooruit, maar ook die van de wagen. De wagen wordt namelijk zo'n 5 kilogram lichter, wat voor een kleine tijdswinst zal zorgen, zegt de teambaas van Renault, Cyril Abiteboul tegenover Motorsport.com"Het zal in ieder geval helpen qua prestaties en qua gewicht. Het is nog geen grote stap, maar alle beetjes helpen. Het is in ieder geval goed als we kunnen werken met het volledige pakket uit 2017."

Volgens Abiteboul is Renault zich nu gaan focussen op de prestaties van de motor, aangezien het met de betrouwbaarheid goed zit. Over een paar wedstrijden, in Canada, komt Renault met een grote update van de motor.

Foto: Renault F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen