© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Renault haalt uit naar 'topteam' Toro Rosso: "Duidelijk wat zij doen"

Na de eerste vrije training denkt Renault-teambaas Cyril Abiteboul al te weten welk team dit seizoen het meeste in aanmerking komt voor de titel 'best of the rest'. De manier waarop Toro Rosso die positie verworven heeft, trekt hij echter in twijfel.

Kort na de eerste vrije training voor de Grand Prix van Australië laat Renault-teambaas Cyril Abiteboul in gesprek met het Britse Sky Sports weten dat in zijn ogen Toro Rosso een enorme sprong voorwaarts heeft gemaakt.

"Toro Rosso lijkt het nieuwe topteam van het B-kampioenschap", aldus de Fransman. "En dat terwijl het team vorig jaar niet eens over een technisch directeur beschikte. Het lijkt me dus wel duidelijk hoe de vork daar in de steel steekt."

Cyril Abiteboul liet zich al regelmatig kritisch uit over B-teams in de Formule 1, iets waar hij nu ook met enig sarcasme naar hint. Toro Rosso intensiveerde met het oog op 2019 namelijk de samenwerking met Red Bull. Beide teams rijden nu met de Honda-motoren waar het kleinere zusterteam vorig jaar al mee reed. Ook andere technische onderdelen, zoals de versnellingsbak, kunnen zo worden gedeeld.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen