© Red Bull

Nieuwsoverzicht

Renault: "In 2021 strijden we om Grand Prix-overwinningen"

15 mrt. 13:30 Joe van Burik 2 reacties
De teambaas van Renaults Formule 1-team, Cyril Abiteboul, heeft zich uitgesproken over de huidige doelstellingen van zijn renstal. Hij verwacht dit seizoen nog niet zo competitief te zijn als Mercedes, Ferrari en Red Bull.

Abiteboul zat samen met Toto Wolff, Christian Horner en Mattia Binotto in de eerste persconferentie voor teambazen van het nieuwe Formule 1-seizoen, waar ook RacingNews365 bij aanwezig was. De Fransman liet zich daarin uit over de progressie van Renault.

"We hebben net de winter gehad, daarna de tests en nu net de eerste vrije trainingen", begint Abiteboul. In de eerste sessie op het Melbourne Grand Prix Circuit werd Nico Hulkenberg tiende en kwam Daniel Ricciardo niet verder dan P17, in de tweede training eindigden de coureurs respectievelijk zevende en achtste.

"De eerste training telt voor ons niet want we moesten wat herprogrammeren en testen, dus onze rondetijden waren daarin niet representatief. Maar goed, op de zaterdag zijn er geen excuses dus kom maar op met de rest van het weekend."

Abiteboul stelt dat Renault sinds de terugkeer met het fabrieksteam in 2016 nog steeds 'op een reis' is om zich terug naar voren te vechten: "We weten dat het gat naar de top drie nog enorm is. Dus op de midden-lange termijn willen we dat dichten zodat we in 2021 weer kunnen strijden om overwinningen. Er is al veel gedaan maar er moet ook nog veel gebeuren. Vooral op motorisch gebied gaat het goed. In Enstone (de teambasis, red.) is de transformatie nog gaande om daar chassis' te kunnen bouwen die races kunnen winnen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen