Renault: 'Jolyon Palmer moet snel gaan presteren'

16 jun. 2017 09:15 Redactie

Renault voert de druk op Palmer op


De toekomst van Jolyon Palmer bij Renault is erg onzeker. De Brit heeft een contract tot het einde van het seizoen, maar zijn werkgever verwacht snel betere prestaties.

Cijfers liegen niet en bij Renault is er maar een coureur die presteert. Nico Hulkenberg heeft al achttien WK-punten achter zijn naam staan, terwijl Palmer op de hatelijke nul blijft staan. In de kwalificatie staat het 7-0 voor de Duitser die de duidelijke nummer één is binnen het team.

Teambaas Cyril Abiteboul laat aan Canal Plus weten dat er dingen moeten veranderen. "Jolyon moet gaan presteren. Zijn contract loopt aan het eind van dit seizoen af. Hij moet net als iedereen goede prestaties leveren."

Ondanks de kritiek op Palmer vindt Abiteboul dat Renault ook een rol heeft in de prestaties van Jolyon.

"Allereerst moeten wij als team zorgen dat we hem een betrouwbare auto geven waarmee hij veel kilometers kan maken tijdens een GP-weekend. Dat hebben we nu gerealiseerd. Nu is het aan hem om te presteren."

De Renault-teambaas wil zijn coureur niet afvallen en geeft aan dat het Franse team nog vertrouwen heeft in de coureur. "We moeten positief blijven. Ik zet een coureur niet onder druk als dat niet nodig is."

Een contractverlenging voor 2018 lijkt uitgesloten, maar het is de vraag hoeveel tijd Palmer krijgt dit seizoen. Mochten zijn prestaties voor de zomerstop niet verbeteren dan liggen er genoeg kapers op de kust. Veelgenoemde namen zijn derde rijder Sirotkin of Kubica die droomt van een comeback.

Foto: Renault F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen