Renault kan eventueel McLaren van motoren voorzien in 2018

20 jun. 2017 19:50 Redactie

Renault staat open voor nieuw team


Motorleverancier Renault staat open voor een vierde team in 2018. De Franse motorleverancier heeft eventueel de capaciteit om McLaren van motoren te voorzien, mocht dat nodig zijn.

De motorleverancier heeft voor volgend seizoen Red Bull Racing, Scuderia Toro Rosso en het eigen fabrieksteam onder contract staat. Het leveren van motoren aan een vierde team, bijvoorbeeld McLaren, is geen probleem.

"We zitten in een positie waarin we na kunnen denken over een vierde team. Onze betrouwbaarheid moet later dit seizoen onder controle zijn en volgend jaar nog beter zijn," laat Abiteboul aan Motorsport.com weten.

Renault geeft aan dat het de capaciteit heeft op diverse vlakken. Van personeel tot en met de productie van de motoren. Volgend seizoen mogen de teams conform de Formule 1 regels nog maar drie motoren gebruiken per seizoen, een minder dat dit seizoen.

"Betrouwbaarheid is nog belangrijker. Met drie motoren wordt het volgend jaar makkelijker om een vierde team te voorzien. We hebben dan momenteel niet de beste motor, maar behandelen onze klanten uitstekend."

Los van McLaren lijken de teams voor volgend seizoen allemaal voorzien te zijn van motoren. De Mercedes-aangedreven teams blijven in principe de leverancier trouw, terwijl Ferrari motoren levert aan Haas en het eigen team. Sauber stapt over op Honda motoren en McLaren lijkt af te stevenen op een breuk met Honda.

Foto: Renault F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen