Renault legt Spaanse talent Marta Garcia vast

01 apr. 2017 08:30 Redactie

Renault contracteert zowel Marta Garcia als Christian Lundgaard


Aan de vooravond van de nieuwe raceweek heeft het team van Renault twee jonge talenten vastgelegd. Zowel de Spaanse Marta Garcia als de Deen Christian Lundgaard zijn toegetreden tot de Renault Sport Academy.

In het verleden heeft Renault al meerdere keren laten zien een goed oog voor talent te hebben. Onder meer Robert Kubica en Romain Grosjean zijn ooit hun loopbaan begonnen bij eerdere opleidingsprogramma's van Renault. In 2016 heeft Renault de Renault Sport Academy opgericht om zo jonge talenten een kans te geven om zich verder te ontwikkelen.

Op dit moment maken al Jack Aitken, Max Fewtrell, Jarno Opmeer en Sun Yue Yang deel uit van het programma. Nu zijn daar dus per direct Garcia en Lundgaard aan toegevoegd. Beide waren het afgelopen jaar actief in het karten waar ze door hun goede resultaten opvielen.

Cyril Abiteboul, de teambaas van Renault, is dan ook trots dat deze twee talenten zijn vastgelegd.

"We zijn erg blij met de komst van Garcia en Lundgaard. We hebben nu met Jack, Max, Jarno en Sun en deze twee een opwindende line-up van jonge talenten. Garcia en Lundgaard behoren tot de grootste talenten in het karten. Ze zijn geselecteerd vanwege hun uitstekende resultaten en hun potentieel. We zullen de ontwikkeling van deze twee toptalenten dan ook nauwkeurig in de gaten houden."

Zowel Garcia als Lundgaard gaan dit jaar rijden in de Formule 4. De Spaanse doet dit in het Spaanse kampioenschap terwijl Lundgaard in de Noord-Europese variant zal uitkomen. Ze zullen allebei uitkomen voor het Nederlandse MP Motorsport.
Foto: Renault F1

 

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen