Renault moet presteren voor positie in Strategy Group

10 mei 2017 09:10 Redactie

Goede resultaten moeten Renault positie in bestuur van Strategie Group bezorgen


Het Formule 1 team van Renault weet dat het moet presteren wil het een stem krijgen op een hoger niveau.

Binnen de Formule 1 is de Strategy Group opgericht als adviserend en besturend orgaan vanuit de Formule 1 teams. Deze groep bestaat uit de topteams van Ferrari, Red Bull, Mercedes en oudgedienden McLaren en Williams. Een zesde positie wisselt per seizoen voor het best presterende overige team. Momenteel is dat Force India.

Renault wil door middel van goede prestaties zitting nemen in deze groep, maar moet daarvoor wel Force India verslaan. Momenteel ligt het Franse team een straatlengte achter.

"We krijgen pas het respect van de anderen als we succesvol zijn. Zoals toen we in 2005 en 206 erg succesvol waren. Destijds kregen we veel respect van Bernie Ecclestone en onze stem werd echt gehoord. Dat willen we wederom bereiken, maar dan moeten we wel presteren." laat Abiteboul aan Motorsport weten.

De teambaas van Renault wil wel dat er veranderingen komen binnen de Formule 1. Mede door het Concorde Agreement is er sprake van grote verschillen tussen de teams. De verdeling van het prijzengeld is in de ogen van de kleinere teams oneerlijk. Zo krijgt Ferrari als enige een extra startpremie van 100 miljoen Euro.

"Tot een zeker level is het eerlijk, maar er zijn ook nieuwe muren opgetrokken. Binnen het Concorde Agreement is er nauwelijks ruimte voor nieuwkomers. Mocht Mercedes nu beginnen in de F1 dan zouden zij niet langer kunnen profiteren van hun huidige voordelen. Dat is iets waarover gesproken moet worden." 
Onder andere de teams van Force India en Sauber hebben frequent geklaagd over de verdeling van het prijzengeld. In hun ogen is het pure competitievervalsing. Ondanks een vierde positie in het WK van 2016 kreeg Force India een lager bedrag uitgekeerd dan teams als Williams en McLaren die lager in het WK eindigde. 

 

Foto: Renault F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen