Renault: 'Motorvermogen niet belangrijk in Monaco'

22 mei 2017 08:22 Redactie

Renault verwacht goede prestatie van klantenteams


Motorleverancier Renault krijgt er vaak flink van langs van Red Bull en Toro Rosso. De motor levert veel te weinig vermogen, maar in Monaco is vermogen ondergeschikt.

Renault baas Remi Taffin verwacht dat het fabrieksteam en de klantenteams goed kunnen presteren in het Prinsendom. Monte-Carlo is een uniek circuit door de smalle straten. Het is verreweg de langzaamste GP van het jaar, waarin stuurmanskunst belangrijker is dan vermogen.

"In Monaco draait het erom dat je constant bent. Voor ons als motorleverancier draait het erom dat het vermogen gelijkmatig beschikbaar komt, zonder dat we teveel ERS-strategieën moeten gebruiken tijdens een intense ronde."

"Gelukkig is Monaco een uniek circuit. De coureurs gaan veel minder vaak vol op het gas dan op andere circuit, waardoor het makkelijker is om de batterijen op te laden."

"Monaco draait voornamelijk om vertrouwen. Als een coureur vertrouwen heeft kan hij een groot verschil maken. We doen er alles aan om de power unit zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen van de coureur."

Bij de vorige GP in Spanje wist Renault de motor tijdens de kwalificatie meer vermogen te geven. Het leidde tot een vijfde positie van Max Verstappen op een halve seconde achter Lewis Hamilton.

"In Spanje konden we onze motor meer vermogen geven tijdens de kwalificatie. We zijn niet meer gebonden aan tokens voor de ontwikkeling van de motoren waardoor we volop kunnen pushen bij de ontwikkeling. We kunnen een andere strategie gebruiken dan de afgelopen drie seizoenen."

"We zijn continu bezig om meer vermogen uit de motor te halen, maar wel in balans met de benodigde betrouwbaarheid", laat Taffin weten.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen