Renault: 'Nieuwe auto's zorgen voor groot verschil tussen Nico en Jolyon'

02 jun. 2017 08:40 Redactie

Renault ziet grote verschillen tussen Hulkenberg en Palmer


Jolyon Palmer staat onder druk bij het Formule 1 team van Renault. De Brit is bezig aan een matig seizoen en wordt om zijn oren gereden door Hulkenberg.

Dit is ook Renault teambaas Cyril Abiteboul niet ontgaan. Volgens hem maken de nieuwe auto's een duidelijker verschil tussen de rijderskwaliteiten dan voorheen. 

"Het verschil tussen de coureurs wordt groter. De nadruk komt meer te liggen op de rol van de coureur in de Formule 1. Het draait niet alleen om de motor en de auto, veel hangt af van de coureur zelf," laat hij AFP weten.

"Allereerst zien we dat terug in strijd tussen Hulkenberg en Palmer," waarmee Abiteboul niet wegloopt voor het gigantische verschil in performance tussen zijn coureurs.

De rol van Hulkenberg is groot binnen het team van Renault. Het Franse team ziet in hem de absolute kopman die voor toekomstige successen moet zorgen. 

"Nico heeft een ongebruikelijke rol binnen het team. Hij wijst ons ook de weg bij de ontwikkeling van de auto en de zaken die we als eerste aan moeten passen bij de auto. We weten wat we moeten doen, maar zijn feedback speelt een belangrijk rol hierin."

Foto: Renault F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen