Renault plant grote motorupgrade nu voor eind juli

04 mei 2017 11:26 Redactie

Renault erkent problemen met de motoren


Motorleverancier Renault erkent dat het problemen heeft met de motoren. Om die reden komt er voorlopig geen grote upgrade, maar moet Red Bull wachten tot eind juli. 

De grote upgrade van Renault stond oorspronkelijk gepland voor de zevende race van het seizoen, de Grand Prix van Canada. Iets waar reikhalzend naar uit werd gekeken door Red Bull Racing. Het topteam loopt voor het vierde jaar op rij achter de feiten aan op motorisch gebied. In Rusland werd eens te meer pijnlijk duidelijk hoe groot het gat met Mercedes en Ferrari is.

Cyril Abiteboul, managing director van Renault geeft aan dat de motorupgrade uitgesteld is tot eind juli: "We willen de nieuwe motor voor de zomerstop inzetten. Hierbij willen we synchroon lopen met de inzet van de power unit. De upgrade moet de derde motor van het seizoen worden", laat hij Autosport weten.

"We lopen op dit moment tegen enkele grenzen aan, maar geloven dat ons nieuwe motorconcept de juiste motorformule is. Er komen nieuwe innovaties en performance upgrades aan."

De teams van Red Bull, Toro Rosso en Renault F1 kampen al sinds de testdagen in februari met betrouwbaarheidsproblemen. Hierdoor gaat er kostbare tijd verloren voor de teams tijdens de raceweekends.

"Voordat we deze kunnen introduceren moet de betrouwbaarheid op orde zijn. We weten dat er wat betrouwbaarheidsproblemen zijn en moeten daar nu mee dealen. Deze zien we terug op de dyno en op het circuit."

Voor aanvang van het seizoen zetten Abiteboul nog in op het dichten van het gat met Mercedes voor het einde van het jaar. Zijn woorden zwakt hij niet af.

"Renault verlaagt haar ambities niet. We willen het gat met Mercedes en Ferrari serieus verkleinen. Ik zeg niet dat we nu op een gelijk niveau zijn, maar we hebben een plan daarvoor."

Mocht de nieuwe motor daadwerkelijk eind juli komen dan lijkt de GP van Hongarije het meest logische. Deze wordt verreden in het weekend van 28 tot en met 30 juli. Na deze race volgt een zomerstop van vier weken.

Foto: Clive Mason/Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen