Renault: 'Red Bull kan in 2017 vechten voor de wereldtitel'

13 mrt. 2017 13:43 Redactie

Renault vol vertrouwen in nieuwe motor en Red Bull


Het Formule 1 team van Max Verstappen en Daniel Ricciardo staat er goed voor. Red Bull moet volgens motorleverancier in staat zijn om tijdens het aankomende Formule 1 seizoen te vechten voor de wereldtitel.

Motorleverancier Renault is vol vertrouwen na de wintertests van de afgelopen weken. Red Bull reed daar veelal onder de radar, maar werd ook geplaagd door problemen met de Renault krachtbron. De nieuwe powerunit van Renault kende nog diverse kinderziektes waardoor Verstappen en Ricciardo met regelmaat stilvielen.

Qua vermogen is het team er zichtbaar op vooruit gegaan. Dit kwam onder andere naar voren bij de speedtrap aan het einde van het lange rechte stuk. In voorgaande jaren stonden de Renault aangedreven teams altijd onderaan. Nu kunnen ze zich beter meten met de krachtigere motoren van Mercedes en Ferrari.

Abiteboul van Renault kent de druk die er vanuit Red Bull wordt opgelegd. Het team wil met de RB13 strijden voor de titel. "Het is voor ons duidelijk dat Red Bull in staat zal zijn om voor de titel te vechten. We zijn ons daarvan bewust en doen er alles aan om dit mogelijk te maken. Dit betekent dat we vanaf de eerste race een betrouwbare motoren moeten hebben." laat hij aan Motorsport.com weten.

DE FORMULE 1 KALENDER VOOR 2017

Tijdens de testdagen doken er problemen met het ERS-systeem op. Volgens Abiteboul zijn het kinderziektes van de compleet opnieuw ontworpen krachtbron. De Franse leverancier werkt met man en macht om deze issues te verhelpen voor de komende race.

Net als Red Bull hecht Abiteboul geen waarde aan de snelle tijden van onder andere het team van Ferrari. "Onze focus lag niet op de prestaties, maar op het maken van zoveel mogelijk kilometers. We weten echter dat de prestaties die we voor ogen hadden, te realiseren zijn."

Volgens de geruchten is de Franse motorleverancier zeer te spreken over de nieuwe krachtbron. Daar waar in eerste instantie uit werd gegaan van een bescheiden tijdwinst van 0,3 seconde per ronde, blijkt deze in de praktijk groter te zijn.

Foto: Red Bull Racing

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen