Renault: 'Robert Kubica voorlopig nog geen kandidaat voor een stoeltje'

19 jun. 2017 19:42 Redactie

Renault heeft Robert Kubica niet op het lijstje staan


Robert Kubica moet voorlopig zijn aspiraties om terug te keren in de Formule 1 bij Renault in de ijskast zetten. De Pool, die onlangs nog testte voor het Franse team, komt nog niet voor op het lijstje van mogelijke coureurs in 2018.

Na de lange test van 115 ronden die Kubica aflegde op het circuit in Valencia gingen direct de geruchten rond dat Renault hem als de ideale vervanger zag van Jolyon Palmer. Palmer presteert voor het tweede seizoen op rij niet goed genoeg en moet zich flink gaan verbeteren om zijn plekje te behouden. In Monaco gingen er zelfs geruchten dat Palmer al op een korte termijn zou worden vervangen en dus leek Kubica de ideale opvolger. Van die geruchten bleek echter niets waar.

Tegenover Motorsport.com legt Renault-baas Cyril Abiteboul uit waarom Kubica voorlopig nog geen kans maakt op een stoeltje. "Op dit moment staat Robert niet op de lijst, omdat hij aan bepaalde eisen nog niet voldoet. Mocht hij daar aan voldoen, dan kunnen we hem altijd op het lijstje zetten, maar dat zegt nog niet dat we dan met hem in zee gaan", aldus Abiteboul.

Toch sluit de Renault-baas een terugkeer niet volledig uit. Vooral voorzichtig is geboden volgens Abiteboul, vanwege de speciale situatie van Kubica. "We moeten heel voorzichtig zijn. Het gaat hier om een individu van wie we allemaal heel erg houden, dus we willen geen verkeerde verwachtingen scheppen", legt Abiteboul uit.

De test die Kubica aflegde in Valencia was volgens Abiteboul vooral om het herstel- en verwerkproces te bevorderen. Het 'cadeautje' van Renault was een geschenk uit de hemel voor Kubica, die sinds 2011 niet meer in een Formule 1-bolide had gereden nadat hij zwaar crashte tijdens een rally proef. "Het was eenmalig en maakte deel uit van het herstelproces. Ik wil niet de indruk wekken dat er meer achter zit", besluit Abiteboul.

Foto: Renault F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen