Renault sluit Robert Kubica niet uit: 'Alles is mogelijk'

15 jun. 2017 19:38 Redactie

Renault wellicht verder met Robert Kubica


Renault houdt alle opties open als het gaat om een rentree van Robert Kubica. De Pool, die in 2010 voor het laatst een Formule 1-wedstrijd reed, testte vorige week in Valencia in een Renault-bolide en solliciteerde daarna openlijk naar een stoeltje in de Formule 1.

De teambaas van Renault, Cyril Abiteboul, was tevreden met de 'test' die Robert Kubica aflegde vorige week. "Hij deed de test omdat hij dat graag wilde", verklaarde Abiteboul tegenover Canal Plus"Iedereen wilde Robert een kans geven binnen het team en de kans deed zich voor toen we een test hadden gepland met Sergey Sirotkin", aldus de Renault-teambaas.

Na de test in Valencia, waarbij Kubica probleemloos 115 ronden aflegde, wil Abiteboul niet te hard van stapel lopen, maar sluit hij ook niets uit. "We hebben nog geen idee wat de toekomst ons brengt, maar we moeten niks gaan forceren. Robert heeft met de test zijn limieten kunnen opzoeken. Zodra hij weet wat zijn limieten zijn, kan hij beslissen over zijn toekomst", aldus Abiteboul.

Volgens Renault-chef Alan Permane wilde Renault vooral dat Kubica genoot van zijn test. Daarom probeerde het team de test low-profile te houden. "Robert heeft veel fans in de Formule 1 en we wilden niet teveel druk op hem leggen. Dus hebben we het bewust niet groter gemaakt dan dat het is."

Over een terugkeer heeft Permane nog niet nagedacht, maar hij sluit ook niets uit. "Het is nog te vroeg om te praten over een terugkeer, er zijn momenteel nog geen plannen om verder te testen. Maar het is zeker nog een mogelijkheid voor de toekomst", aldus Permane.

Foto: Renault F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen