Renault tevreden over de prestaties van de motor

13 apr. 2017 13:30 Redactie

Powerunit Renault betrouwbaar en levert gewenste prestaties


Nico Hulkenberg verraste tijdens de kwalificatie in China met een zevende startplek. Helaas verliep de race teleurstellend maar de getoonde snelheid en vooral de betrouwbaarheid zorgen voor positieve geluiden bij Renault.

Op basis van de eerste twee races trekt de technische directeur van Renault, Remi Taffin, dan ook de volgende conclusies.

"We zijn het seizoen positief gestart. Tijdens de eerste twee Grand Prix is de Renault motor erg betrouwbaar gebleken. Ook is de prestatie ten opzichte van vorig jaar duidelijk verbeterd. De nieuwe motor biedt nog ruimte voor ontwikkeling en later in het seizoen als we de betrouwbaarheid helemaal onder controle hebben zullen we met upgrades komen. "

Aan de vooravond van de eerste race in Australië was daar ineens het nieuws dat de oude specificatie van de MGU-K weer werd ingezet. Volgens Taffin was dit puur uit voorzorg en heeft het goed uitgepakt.

"Tijdens de wintertesten constateren we dat bepaalde problemen verband hielden met de MGU-K waardoor we besloten om terug te vallen op een oudere unit. Deze oplossing pakt goed uit. De nieuwe specificatie gaan we alleen inzetten als we volledig tevreden zijn over de betrouwbaarheid."

Het Bahrein International Circuit is niet alleen voor de coureurs een uitdaging maar ook van de motor vergt het circuit veel. Volgens Taffin zijn zand en warmte de twee grootste uitdagingen dit weekend.

"Het is één van de warmste circuits waar we gedurende het jaar rijden. Het vergt veel van zowel de motorunit maar ook van het koelsysteem. Ondanks dat de race pas later op de dag plaatsvindt, zijn de vrije trainingen grotendeels overdag. Dan speelt vooral de hitte een grote rol. Ook zand kan een probleem zijn. Het is er nogal winderig waardoor er veel zand vanuit de omliggende woestijn op de baan komt. Dat betekent dat het luchtfiltersysteem echt hard moet werken."

Na twee races staat Renault echter nog met lege handen. Hülkenberg kon zijn sterke kwalificatie helaas niet omzetten in punten tijdens de race. Taffin hoopt dan ook dat zijn team in Bahrein wel punten scoort.

"De eerste twee races hebben wel duidelijk gemaakt dat we kunnen strijden voor de punten. In Shanghai gaat het echt om de motor, het is een circuit met een zeer lange rechte stuk. Dat Nico daar zevende werd in de kwalificatie bewijst dat we op elk circuit het gevecht aan kunnen. De betrouwbaarheid van de motor is goed. Hopelijk pakken we onze eerste punten van dit jaar in Bahrein!"
Foto: Renault F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen