Renault tijdens GP Spanje in actie met nieuwe achtervleugel

10 mei 2017 11:45 Redactie

Formule 1 team Renault wil stijgende lijn doortrekken


Het F1-team van Renault kwam in Rusland al in actie met een nieuwe voorkant op de R.S. 17. In Spanje is de achterkant van de auto aan de beurt.

Het fabrieksteam van Renault is redelijk begonnen aan het seizoen. Nico Hulkenberg finishte tweemaal in de punten, daar waar teamgenoot Jolyon Palmer voornamelijk schade rijdt. De snelheid van de R.S. 17 is bemoedigend en zeker tijdens de kwalificaties zien we Hulkenberg in de top 10. 

De laatste twee races is de race pace van de bolide sterk verbeterd waardoor het team nu in twee races op rij punten scoorde. In Rusland werd de bolide uitgerust met onder andere een nieuwe voorvleugel. In Spanje zijn er wederom nieuwe onderdelen voor Palmer en Hulkenberg. 

Technisch directeur Nick Chester blikt vooruit: "We hebben een nieuw bardge board en een andere achtervleugel. Dit moet ervoor zorgen dat onze auto wederom sneller wordt om zo onze concurrentie voor te blijven. Het seizoen zijn we best redelijk begonnen, maar we willen nu doorpakken."

"De upgrades die we in Rusland hadden werkten zoals we verwacht hadden. Hierdoor verbeterde onze race pace aanzienlijk en wisten we onze sterke kwalificaties voort te zetten."

"Er is nog een lange weg te gaan, maar we zitten op het juiste pad. Renault doet volop mee in de strijd in de middenmoot en moeten onze kansen benutten."

Tijdens de eerste vier races was het voornamelijk concurrent Force India dat uitstekend omging met de mogelijkheden. Het team finishte in alle vier de races met beide auto's in de punten en heeft inmiddels 31 WK punten. Bij Renault staat de teller pas op 6. 
 Foto: Renault F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen