Renault: 'Uitvalbeurt Verstappen eerste sinds Melbourne 2016 door onze schuld'

21 jun. 2017 12:34 Redactie

Renault: 'Nieuwe motor is serieuze stap vooruit'


De prestaties van Renault zijn bijna dagelijks onderwerp van gesprek. De Franse motorleverancier kan niet mee met Mercedes en Ferrari, tot groot ongenoegen van Red Bull Racing.

In Canada ging een podiumplaats voor Max Verstappen in rook op door een probleem met het hybride deel van zijn auto. De RB13 stond zonder vooraankondiging stil met een defect aan het accupakket. Pijnlijk voor Renault, maar de Franse leverancier is tevreden over de betrouwbaarheid.

"Het was mooi om Daniel Ricciardo op het podium te zien in Canada. Zijn derde opeenvolgende podiumplaats. Dit toont aan wat er mogelijk is en we werken continu aan verbeteringen voor onze powerunit," laat Abiteboul weten.

"De motor voor 2017 is een significante stap voorwaarts ten opzichte van vorig seizoen. Helaas werd de podiumplaats overschaduwd door de uitvalbeurt van Max Verstappen. Hij reed erg sterk en lag op een tweede plaats."

"Het is de eerste keer sinds Melbourne 2016 dat een Red Bull uitvalt met een motorgerelateerd probleem. Dat is echter geen excuus, want we streven naar een perfecte betrouwbaarheid."

In 2016 finishte Daniel Ricciardo zelfs alle 21 races en was daarmee de enige coureur die iedere race de finish haalde. Mede door deze betrouwbaarheid eindigde hij op een derde positie in het WK.

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen