'Renault werkt al aan bolide voor 2018'

22 jun. 2017 07:55 Redactie

Renault heeft de blik op de horizon


Hoewel het dit seizoen al een stuk beter gaat dan vorig seizoen, is het team van Renault nog lang niet tevreden. Het Franse team gaat voor meer dan alleen punten in 2018 en is daarom al begonnen met de bolide voor volgend seizoen.

In 2017 heeft Renault tot nu toe 18 punten gehaald in zeven wedstrijden. Vorig jaar waren dat er slechts zeven. Een flinke vooruitgang dus, maar Renault wil 2017 niet zien als een jaar waarin het team op het gewenste niveau is gekomen. Dit seizoen moet meer worden gezien als 'overgangsjaar', eigenlijk net als 2016.

Daarom heeft Renault besloten de focus al langzaam te verschuiven naar het komende seizoen, zo laat technisch directeur Nick Chester zich ontglippen. "Er zijn al enkele werknemers bezig met de wagen van volgend jaar", zo laat Chester weten.

Verder krijgt het team versterking in de persoon van Peter Machin. Machin komt over van Red Bull Racing en gaat het team helpen op het gebied van aerodynamica. Machin wordt over anderhalve week hoofd aerodynamica bij ons", zo bevestigt Renault-baas Cyril Abiteboul. De directeur weet dat het team op de baan nog niet het gewenste resultaat behaalt, maar is blij met wat hij in de fabriek ziet. "Op de werkvloer loopt alles nu prima. We hebben ongeveer 20% meer mensen voor de ontwikkeling van het chassis. We willen heel graag meer punten scoren op de baan, maar we realiseren ons ook dat het tijd kost", aldus Abiteboul.

Foto: Renault F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen