'Renault wil Sergio Perez per direct overnemen van Force India'

29 mei 2017 16:02 Redactie

Gerucht: Palmer exit, Renault wil Perez


Het fabrieksteam van Renault F1 wil graag in zee met Sergio Perez. De Mexicaan rijdt momenteel voor het team van Force India, maar komt al in aanmerking om dit seizoen Jolyon Palmer te vervangen.

De Franse krant L'Equipe laat weten dat de gesprekken al geopend zijn tussen het management van de coureur en de renstal. Jolyon Palmer is bezig aan zijn tweede seizoen bij Renault, maar de Brit presteert ondermaats. Teamgenoot Nico Hulkenberg kwam vorig seizoen over van Force India, daar waar hij teamgenoot van Perez was.

In hoeverre Perez interesse heeft in een (tussentijdse) overstap naar Renault is onbekend. De Mexicaan heeft zijn oog laten vallen op een stoeltje bij Ferrari, waar men waarschijnlijk afscheid neemt van Kimi Raikkonen.

Een tussentijdse overstap betekent in 2017 geen sportieve verbetering voor Perez. Force India bezet momenteel de vierde positie in het WK en is in de eerste zes races veel sterker geweest dan Renault. Dat de dagen van Palmer bij Renault geteld zijn lijkt wel vast te staan. Een andere mogelijke vervanger voor hem is derde rijder Sirotkin. De Rus beschikt over voldoende sponsorgeld om interessant te zijn voor het team.

De geruchten omtrent Perez staan haaks op de verhalen dat Fernando Alonso in 2018 voor Renault gaat rijden. De Spanjaard wil volgend seizoen een winnende auto en neemt pas na de zomer een beslissing over zijn toekomst.

Foto: Force India F1 Team

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen