Ricciardo: "Afwijkende strategie enige kans op podium"

13 mei 2017 16:16 Redactie

Daniel Ricciardo komt er niet aan te pas in de kwalificatie


Normaal gesproken is Daniel Ricciardo altijd in staat om er in de beslissende fase van de kwalificatie een vlammende ronde uit te knallen. In de kwalificatie voor de GP van Spanje liet de Australiër het echter afweten.

Het onderlinge kwalificatieduel stond voor de GP van Spanje op 3-1 in het voordeel van Ricciardo. De Australiër heeft altijd net wat extra's in huis als het er echt om gaat. Zowel in Q1 als in Q2 moest hij zijn meerdere erkennen in zijn jonge teamgenoot. Echter dit keer kon hij in Q3 er geen snel rondje uitpersen waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met de zesde startplek. Het gat met Verstappen bedroeg zo'n 4 tienden.

Na afloop verscheen Ricciardo echter wel met zijn gebruikelijke grijns voor de camera's van Ziggo Sport.

"Tja, wat moet ik ervan zeggen? Natuurlijk had ik liever dichter op P5 gezeten. Maar het zat er gewoon niet in vandaag."

Vanaf P6 lijkt het podium ver weg vooral omdat zowel Mercedes als Ferrari nog steeds sneller zijn als Red Bull. Op pure snelheid verwacht Ricciardo dan ook niet dat hij een kans maakt. Wel heeft hij zo zijn eigen idee op welke manier Red Bull misschien toch voor een verrassing kan zorgen.

"We komen inderdaad nog snelheid tekort om ons te mengen in de strijd met Mercedes en Ferrari. Dus dan moeten we wat anders verzinnen. Ik denk dat we wat dat betreft de strategieën moeten splitsen en dat Max en ik heb dus met een afwijkende strategie op weg moeten. Dat is ons enige manier om er een mooi resultaat uit te slepen."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen