Ricciardo: 'De auto is het probleem, niet de motor'

14 apr. 2017 11:45 Redactie

Daniel Ricciardo: 'We hebben gewoon te weinig downforce'


Motorleverancier Renault krijgt vaak de zwarte Piet toegespeeld, maar Daniel Ricciardo vindt dat niet terecht. De motor is volgens hem niet het grootste probleem bij Red Bull, dat is het gebrek aan downforce.

Tijdens dit weekend in Bahrein verwacht de Australiër niet mee te kunnen doen voor de voorste plaatsen. 

"Ik wil niet pessimistisch overkomen, maar er kan echt niets veranderen in één week tijd. De volgorde zal hetzelfde zijn als in Shanghai vorige week. Als de twee beste teams geen problemen kennen, dan kan ik op P5 finishen. Het geeft me absoluut geen voldoening."

"Het ergste wat er kan gebeuren is dat ik als zesde finish! Dan zou ik teleurgesteld zijn, want dit betekent dat Max voor mij gefinisht is!" grapt Ricciardo.

Daar waar Ferrari en Mercedes alles onder één dak hebben en zowel de auto als de motor ontwikkelen, is Red Bull afhankelijk van Renault voor de krachtbron. Is dat een nadeel voor het team? 

"Ik kan me voorstellen dat Mercedes en Ferrari daar een bepaald voordeel halen. Ik kan dat echter niet beoordelen, omdat ik nog nooit voor een fabrieksteam heb gereden."

"Ons grootste probleem is dat we gewoon te weinig downforce hebben. We hebben niet dezelfde hoeveelheid grip ten opzichte van Ferrari en Mercedes. Ze kunnen later remmen en sneller door de bochten. Daarnaast is hun power unit ook sterker, maar eerlijk gezegd is een gebrek aan motorvermogen niet ons grootste probleem. Dat is het tekort aan downforce." 
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen