Ricciardo eerlijk: 'Podium van Red Bull was geluk'

14 mei 2017 19:26 Redactie

Ricciardo concludeert dat Red Bull nog veel tekort komt


Daniel Ricciardo was blij dat hij weer op het podium stond. Voor de teamgenoot van Max Verstappen was het zijn eerste podium van dit seizoen, maar ondanks de derde positie verdween de euforie al snel.

Red Bull kwam er totaal niet aan te pas in Spanje. De achterstand op Lewis Hamilton bedroeg liefst 75 seconden. Dit ondanks de felbejubbelde upgrade van de RB13. De waarheid was dat er op zondag niets te halen viel voor het team.

"Ik ben erg blij dat ik weer op het podium stond. Het was mijn eerste van het seizoen en dat was een mooie opsteker na een saaie race. Ik heb geen enkel gevecht gehad en het was meer uitrijden en de auto naar huis brengen."

De Australiër erkent dat hij veel geluk had en puur dankzij pech van anderen het podium haalde. Zo crashten Raikkonen en Verstappen in de eerste bocht en viel Bottas uit met motorproblemen.

"Ik had geluk dat Valtteri nog uitviel tijdens het laatste deel van de race. Hierdoor kreeg ik de derde positie in mijn schoot geworden. Vanzelfsprekend zijn we blij met een podium en was het goed om de lach weer bij iedereen op het gezicht te zien. Ons doel is om de leiders bij te halen, maar dat gaat langer duren dan we hoopten. We gaan daarin slagen, dat weet ik zeker."

Mogelijk dat er in Monaco meer kansen liggen voor Ricciardo en Verstappen. Vorig seizoen liep de Australiër de overwinning alleen mis door een mislukte pitstop.

"Vandaag was dit het maximaal haalbare met onze auto en we gaan nu door naar Monaco. Daar hebben we weer wat nieuwe onderdelen op de auto en hopelijk brengt dat een nieuwe stap in de juiste richting. Monaco is een circuit waarop van alles kan gebeuren."

Dankzij de derde positie neemt Ricciardo de vijfde positie van Max Verstappen over in de WK tussenstand. Het gat tussen de beide coureurs bedraagt slechts twee punten.

 

Foto: Mark Thompson / Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen