Ricciardo: 'Er is geen onenigheid tussen mij en Max Verstappen'

15 mei 2017 07:25 Redactie

Ricciardo: 'Media legden me woorden in de mond'


Daniel Ricciardo geniet van zijn strijd met Max Verstappen en was niet blij met de manier waarop diverse media over hun relatie berichtten. Vorige week was er ineens ophef omdat de jonge Nederlander volgens zijn teamgenoot vaker naar ervaren coureurs moest luisteren.

Daniel Ricciardo vond het jammer dat er vorige week wat ophef was over zijn uitspraken over Max Verstappen. De teamgenoot gaf aan dat een van de leerpunten van Max Verstappen is dat hij nog iets meer naar de ervaren rijders moet luisteren. Volgens de Australiër werden zijn woorden uit zijn verband getrokken en erg opgeblazen in de diverse media. In gesprek met Ziggo doet hij zijn verhaal.

"Ze vroegen me naar zijn sterke en zwakke punten van Max. Zijn sterke punten kent iedereen. Om eerlijk te zijn wilde ik geen zwakke punten benoemen, maar ze zetten me onder druk om toch een antwoord te krijgen."

"Ik noemde toen zijn leeftijd, omdat hij nog zo jong is en nog zoveel kan leren. Ik bedoelde daarmee dat hij met de jaren nog beter wordt. Als bijvoorbeeld Fernando hem advies wil geven, dan denk ik dat je daar soms wat van op kan steken. Dit soort coureurs zitten al jaren in de sport en heeft veel ervaring."

Ricciardo is heel duidelijk: "Er is zeker geen onenigheid tussen mij en Max."

De Australiër vindt het mooi dat zijn relatie met Max goed is en ze elkaar naar een hoger niveau pushen.

"Ik geniet van de strijd met Max en ben blij dat hij zo competitief is. Zo haal ik het maximale uit mezelf en het team en we stimuleren elkaar. Je rijdt om te winnen, maar je wil ook tegen de beste coureurs racen. Dus waarom dan niet tegen een erg sterke teamgenoot?"

Geruchten gaan er al weken dat Ricciardo in 2018 overstapt naar Ferrari. Glashard ontkende Daniel deze geruchten niet tegenover Ziggo Sport, maar bevestigen deed hij allerminst. Gaat Daniel nog weg bij Red Bull?

"Als mijn carrière nog 10 jaar langer duurt in de F1 dan ja. Want ik geloof niet dat er ooit een coureur is geweest die meer dan 10 jaar voor een team reed. Dan is het ook normaal om van team te wisselen. Ik hou van het team en de reden dat ik bleef is omdat ik een erg goede band met veel teamleden heb."

"We willen winnen en als we dat doen dan blijf ik ook langer hier. Voor mezelf, maar ook voor Max, het team en de fans is het goed als er nog een team mee kan doen voorin."

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen