Ricciardo houdt van circuit Baku

17 jun. 2017 07:15 Redactie

Ricciardo: 'Het circuit is echt fun'


Daniel Ricciardo lijkt een van de weinige coureurs te zijn die echt uitkijkt naar de GP van Azerbeidzjan. Het circuit in Baku vormt volgens de Red Bull coureur een uitdagende baan voor zijn Red Bull.

"Vorig jaar was het een coole baan om te rijden en ik kijk ernaar uit om hier weer te mogen racen. Het is wederom een stratencircuit en dat zijn mijn favoriete tracks."

"Het past helaas niet zo goed bij onze auto, maar er liggen diverse mogelijkheden en er kan veel gebeuren. Het circuit is net zo smal als dat het er uitziet, met veel bochten vlak achter elkaar. Er zijn verschillende lijnen mogelijk in het gebied bij het kasteel, wat het uitdagend maakt en het eis zeker een mooi deel van het circuit."

"Door het lange recht stuk krijg je de kans om nog eens na te denken over je vorige ronde, wat mooi is omdat het een technisch circuit is. Je moet jezelf blijven focussen."

Na een sterke kwalificatie en goede begon Ricciardo de race vorig jaar als tweede. Mede door bandenproblemen viel hij snel terug en finishte uiteindelijk als zevende, nipt voor teamgenoot Max Verstappen.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen