Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo incasseert speciale McLaren-bonus tijdens GP Verenigde Staten

Daniel Ricciardo zal sinds enkele dagen nog meer uitkijken naar de aankomende Grand Prix van de Verenigde Staten dan hij mogelijk al deed. Het is daar dat hij zijn speciale McLaren-bonus voor zijn eerste podium incasseert.

Nadat Daniel Ricciardo in 2020 een dealtje had met Renault-teambaas Cyril Abiteboul had de Australiër dit jaar een dealtje met zijn nieuwe McLaren-teambaas Zak Brown. Was de inzet vorig jaar nog een tattoo voor Abiteboul, die nog altijd gezet moet worden , dit jaar stond er in het bijzonder iets moois voor Ricciardo persoonlijk op het spel. Als hij op het podium zou eindigen in 2021, zou hij een mooie bonus krijgen, eentje die voor Ricciardo nauwelijks in geld valt uit te drukken. In Monza kwam hij niet enkel op het podium terecht, hij won zelfs de race en dus wordt het tijd de bonus te incasseren. Aan het begin van het seizoen werd hem beloofd dat als hij op het podium zou staan, hij met de auto van zijn grote raceheld Dale Earnhardt zou mogen rijden. De NASCAR-grootheid, die in 2001 dodelijk verongelukte, inspireerde Ricciardo zelfs het startnummer #3 te nemen. Die auto, de Chevrolet Monte Carlo uit 1984 waar Ricciardo eerder al een miniatuur van kreeg (zie video hieronder), is in het bezit van Zak Brown, een gekend autoverzamelaar. Nu is bekend geworden dat Ricciardo volgende week al in de bewuste auto stapt en wel op het Circuit Of The Americas tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Een prachtig vooruitzicht voor Ricciardo, maar zeker ook voor de NASCAR-gekke Amerikaanse racefan.

1449043141147963392

Remember this deal? 👀 @DanielRicciardo 🤝 @ZBrownCEO It’s happening at the #USGP ! 🇺🇸🤩 pic.twitter.com/d0aTslEwbt — McLaren (@McLarenF1) October 15, 2021

Viaplay
x
Ferrari-overstap Hamilton is kritiek helemaal beu: "Ze blijven shit over me uitkramen"