Ricciardo laat zich verrassen door update in Barcelona

06 mei 2017 08:50 Redactie

Daniel Ricciardo hoopt op keerzijde van het seizoen in Barcelona


Aan het begin van het Formule 1 seizoen sprak Ricciardo nog vol vertrouwen zijn doel voor dit jaar uit. Eindelijk serieus meestrijden voor de wereldtitel.

Na amper vier races heeft Ricciardo dit doel grotendeels al uit zijn hoofd gezet. Nu draait het vooral om aansluiting te vinden met zowel Mercedes als Ferrari. Ricciardo bezet op dit moment de zesde plaats in het kampioenschap en kijkt al tegen een achterstand van 64 punten aan op Sebastian Vettel.

De volgende Grand Prix moet dan ook de keerzijde van het lastige seizoen van Red Bull Racing worden. In Barcelona komen vrijwel alle teams met updates. Ook Red Bull komt dan met een vernieuwde RB13 op de baan. Ricciardo laat in een officiële verklaring op de teamsite dan ook weten hier erg naar uit te kijken.

"Ik hoop dat de update ons een kans biedt om het gevecht met Mercedes en Ferrari aan te gaan. Of op zijn minst een stuk dichterbij te komen. Het zou super zijn als de update een flinke verbetering betreft. Dat betekent ook dat de mensen die achter de schermen veel werk verzetten hun beloning krijgen. Het is voor iedereen een geweldig gevoel als de updates hun werk doen."

Barcelona geldt algemeen als één van de favoriete circuits bij de coureurs. De coureurs kennen de baan natuurlijk goed omdat hier in de winterperiode ook de testsessies plaatsvinden. Ook Ricciardo rijdt graag in Barcelona.

"Barcelona is één van de betere circuits op de kalender. Het heeft eigenlijk van alles wat. Bocht 1, 2 en 3 zijn hele mooie vloeiende bochten terwijl het laatste sector weer vrij technisch is. Het einde van je rondje gaat vrij langzaam en dat betekent dat je banden snel minder worden. Het is dan ook best moeilijk om een foutloos rondje te rijden."

Pirelli neemt dit seizoen voor het eerst de hardere band mee. Ricciardo betwijfelt echter of dit wel een verstandige zet is.

"Voor het eerst gaan we dit seizoen op de hardere banden rijden. Ik ben er nog niet uit of dit voor ons goed uitpakt maar ik denk trouwens dat het voor de meesten niet goed zal zijn. De banden zijn al hard genoeg, dus de hardere compounds zijn gewoon te hard. Hopelijk is het vrij warm in Barcelona zodat de hardere banden goed werken. Als het echter koud is, dan zal het voor iedereen lastig worden met deze compound."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen