Ricciardo: "Max en ik zijn de beste line-up in de Formule 1"

08 jun. 2017 17:10 Redactie

'Red Bull beschikt over de beste rijders van het veld'


Sinds de GP van Spanje in 2016 vormt Daniel Ricciardo samen met Max Verstappen het team van Red Bull. Beide coureurs zijn aan elkaar gewaagd en zijn dan ook afwisselend de beste rijder van het team.


Samen met Big Sports Breakfast blikt de 27-jarige Australiër nog even terug op de GP van Monaco. Ricciardo leek op voorhand kansloos voor een goede klassering maar stond uiteindelijk toch als derde op het podium. Big Sports Breakfast wil dan ook graag weten hoe hij dat weekend heeft ervaren.

"Ja, Monaco begon natuurlijk slecht. Mijn kwalificatie liep totaal niet. Dat was erg frustrerend want er had echt meer in gezeten. Zondag in de race ging het wel goed en werkte de strategie in mijn voordeel. Dat hoort ook gewoon bij de sport. De ene dag lukt alles en de andere dag lukt niks. We hebben na afloop van de race dan ook een leuk feestje gebouwd."

"We begonnen natuurlijk langzaam aan dit seizoen maar ik geloof echt dat we er wel komen. Monaco liet al duidelijk verbetering zien. De nieuwe onderdelen op de auto pakten goed uit. Tja, het lijkt eigenlijk verdacht veel op vorig jaar toen begonnen we ook moeizaam."

Op de vraag wat Ricciardo zo leuk vindt aan het racen, antwoordt hij: "Duidelijk de adrenaline kick die je krijgt van het racen. Ik heb dat gevoel ook echt nodig. Wat dat betreft ben ik echt niet geschikt om de hele dag op kantoor te zitten. Of ik angst heb om te racen? Nee, niet echt. Natuurlijk zijn er risico's maar daar sta ik gewoon niet bij stil."

Tenslotte wordt hem natuurlijk nog gevraagd naar zijn relatie met Max Verstappen. Of beter gezegd of er ook sprake is van een onderlinge competitie.

"Competitie? Met Max is er gewoon sprake van een gezonde strijd. Hij is natuurlijk nog jong maar al super snel en leert ook ontzettend snel. Als ik niet goed presteer, dan neemt hij zo mijn plek in. Het racen heeft hij bij zijn geboorte al meegekregen. Tussen ons werkt het gewoon goed, we pushen elkaar continu. Ja, ik vind echt dat wij de beste line-up van de grid zijn. We kunnen dat helaas nog niet echt goed laten zien maar als de auto beter wordt, dan kunnen we echt demonstreren hoe sterk de line-up van Red Bull is!"
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen