Ricciardo: "Max moet soms wat meer luisteren"

06 mei 2017 18:59 Redactie

Ricciardo vindt dat Verstappen meer van anderen moet aannemen


Ook voor Daniel Ricciardo was het vorig jaar even wennen. Na amper vier races kreeg de Australiër te maken met een nieuwe teamgenoot.

Met Verstappen aan zijn zijde was Ricciardo vanaf het eerste moment gewaarschuwd. De Nederlander staat bekend als iemand die geen genoegen neemt met de positie van tweede rijder. Ook voor Ricciardo betekende dit dat hij een tandje bij moest schakelen. Inmiddels houden de twee coureurs elkaar redelijk goed in evenwicht en zijn ze duidelijk aan elkaar gewaagd. Vaak is Ricciardo de betere tijdens de kwalificatie terwijl juist Verstappen vaak de show steelt tijdens de race. Op dit moment bezet Verstappen de vijfde plaats in het WK met 13 punten voorsprong op zijn teamgenoot.

In een exclusief interview met Motorsport.com vertelt Ricciardo dan ook dan hij altijd zoveel mogelijk probeert te leren van een teamgenoot. Het is echter lastig om aan te geven wat hij precies van Verstappen heeft overgenomen. Ook qua set-up zitten ze nu vaker op één lijn, zo laat de 27-jarige Australiër weten.

"Ik denk dat je wel onbewust dingen van een ander oppikt. Vorig jaar hadden we aan het begin een set-up die redelijk van elkaar verschilde. Vervolgens zijn we steeds dichter bij elkaar gekomen met de afstelling.  Zo begin je misschien ook dingen te leren van elkaar."

Niet alleen groeide Verstappen vorig jaar uit tot de absolute smaakmaker van het seizoen, de Nederlander kreeg ook met enige regelmaat een bak vol kritiek over zich heen. Vooral zijn agressieve rijstijl en zijn late remacties bij het verdedigen van zijn plek zorgden voor de nodige ophef. Ook diverse coureurs lieten zich tijdens de rijdersbriefing hierover uit. Verstappen daarentegen bleef hier vrij stoïcijns over en trok zich van alle kritiek niks aan. Zijn oudere teamgenoot heeft op dit vlak nog wel wat broederlijk advies voor Verstappen.

"Weet je, het is goed dat hij zo onafhankelijk is, maar misschien op bepaalde momenten... Het zal met de tijd waarschijnlijk vanzelf wel komen dat hij een beetje meer begint te begrijpen van de adviezen die de oudere coureurs geven.”
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen