Ricciardo: "Max Verstappen is een geduchte concurrent"

17 mei 2017 07:00 Redactie

Ricciardo erkent dat Verstappen een snelle teamgenoot is


Vorig jaar kreeg Daniel Ricciardo vanaf de GP van Spanje plotseling te maken met Max Verstappen als teamgenoot. Ook voor de Australiër was het even wennen.

Niet alleen ging alle aandacht uit naar de jonge Nederlander, ook bewees Verstappen vanaf zijn allereerste race voor Red Bull dat hij ontzettend snel is. Verstappen won natuurlijk op sensationele wijze de GP van Spanje in 2016 maar liet ook daarna zien dat hij een geduchte tegenstander is. Ook dit jaar zijn de twee coureurs aan elkaar gewaagd. In de kwalificatie is Ricciardo meestal de snellere terwijl Verstappen het juist beter doet in de race.

Allebei vielen ze al twee keer uit tijdens een race maar beiden stonden inmiddels ook één keer op het podium.

In Barcelona behaalde Ricciardo zijn eerste podium van dit Formule 1 seizoen waardoor hij in het WK nu de vijfde plaats bezet met 37 punten. Verstappen is hierdoor gezakt naar de zesde plaats met 35 punten.

In gesprek met Formel 1 vertelt Ricciardo dat hij inmiddels donders goed weet waartoe Verstappen in staat is.

"Vorig jaar was het voor sommigen misschien nog wel verrassend als hij mij versloeg maar inmiddels weet iedereen wel dat Max een ontzettend snelle coureur is. Ik kan niet altijd van hem winnen. In sommige sessies zal ik de snellere zijn maar in andere sessies is hij dat. Dat is gewoon zo."


Ook dit jaar verwacht Ricciardo dat het verschil tussen hem en de Nederlander vrij gering zal zijn.

"Ik verwacht van mijzelf nu nog meer. Dat geldt ongetwijfeld ook voor Max. Hierdoor zullen we elkaar nog meer pushen en sterker worden. Mijn uitgangspunt is natuurlijk dat ik hem wil verslaan. Maar ja, ik weet ook dat ik niet altijd van hem kan winnen. Daar is Max gewoon te goed voor."

Foto: Mark Thompson/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen