© Renault

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: "Meer vertrouwen in Renault voor thuisrace"

Daniel Ricciardo staat met vertrouwen aan de start van zijn eerste Formule 1 Grand Prix voor Renault. Dat vertrouwen is na de wintertests opvallend verder gegroeid.

Voor Daniel Ricciardo is de eerste race van het jaar ook altijd zijn thuisrace. Dat neemt de nodige druk met zich mee, maar daar maalt de goedlachse Australiër allang niet meer om.

"Daar ben ik inmiddels aan gewend, en die druk kan ook geen kwaad. Het is in dat opzicht een goed soort druk", zo laat Ricciardo tijdens de persconferentie weten tegen onder andere RacingNews365.

De druk van de thuisrace gaat dit jaar gepaard met een hoop veranderingen voor Daniel Ricciardo: "Ik ben natuurlijk van team gewisseld en dat heeft zijn weerslag gehad op anderen. Maar goed, dat soort dingen zie je in de hele paddock terug. Iedereen is druk geweest met hun eigen dingen en nu is het interessant om te zien wat de pikorde wordt. Daar valt wel iets over te zeggen na de wintertests, maar lang niet alles."

Zo durft Ricciardo nog niet te voorspellen waar Renault precies staat, maar hij is wel vol vertrouwen: "Ik weet niet precies hoe Renault zich verhoudt ten opzichte van sommige andere teams, maar ik weet wel dat we in de tweede testweek enkele nieuwe dingen hebben geprobeerd die het vertrouwen hebben doen toenemen."

Met medewerking van René Oudman en Joe van Burik.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen