Ricciardo: 'Mooi gevecht met Max, maar kwam hem niet voorbij'

09 apr. 2017 10:24 Redactie

Ricciardo: 'We mochten racen voor de positie'


Daniel Ricciardo was dichtbij het podium, maar moest teamgenoot Max Verstappen net voor laten. In de slotfase voerde hij de druk op, maar tot een inhaalactie kwam het niet.

Voor de camera's van Ziggo blikte de Australiër terug op zijn race:

"Het was erg spannend voor het podium. We zaten er dicht bij tijdens de laatste 10 ronden. Max had problemen met zijn voorbanden. Ik kreeg ze ook toen ik dichtbij bij hem was. Ik kon bij hem blijven, maar zelfs met DRS was het niet genoeg om hem in te halen. Dat was frustrerend."

De slotfase was het ontzettend spannend tussen de beide coureurs. Het gat was slechts een halve seconde en een inhaalactie leek in de maak. Ricciardo besloot om niet alles te riskeren, omdat zijn enige kans aan het einde van het rechte stuk lag. Een fout daar kon ook het einde van de race van beide rijders betekenen.

"Het ging om het podium en we hadden nog enkele ronden te gaan. Dit was het maximaal haalbare voor het team dat ons liet racen. Ik was er dicht bij, maar het was niet genoeg. Mijn enige kans was bij bocht 14, maar de binnenkant was nog nat en daardoor was het niet mogelijk. Als ik dat zou proberen kon ik de bocht nooit halen."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen