Ricciardo na zege: 'Ik kan het nog niet geloven!'

25 jun. 2017 17:31 Redactie

Daniel Ricciardo: 'We voorspelden chaos en kregen het'


Tot zijn eigen verbazing wist Ricciardo de GP van Azerbeidzjan te winnen. Vanaf een tiende positie had hij in de slotfase wat geluk met straffen voor Hamilton en Vettel.

Voor de vierde keer op rij stond de teamgenoot van Max Verstappen op het podium. Na drie derde plaatsen was het nu tijd voor de hoogste trede. Op het podium moest de Australiër nog even bijkomen. 

"Ik kan het nog niet geloven. Het was een gekke race. We wisten dat we na de herstart voor het podium konden gaan, maar toen hoorden we van de problemen voor Lewis en Sebastian."

In de openingsfase leek een goed resultaat nog ver weg te zijn voor de Red Bull coureur. Al in de zesde ronde zagen we Daniel een ongeplande pitstop maken. Hij vocht zichzelf echter terug in de punten.

"Ik had een ongeplande stop en viel terug tot de zeventiende plaats. We hadden na een paar ronden wat rotzooi in de brakeduct zitten en moesten stoppen om dit te verwijderen. Ik had nooit verwacht dat ik kon winnen vanaf die positie."

Na diverse crashes en safety cars lag Ricciardo op de zesde positie. Bij de herstart sloeg hij toe met een mooie actie en pakte de derde plaats. Dit werd later zelfs een eerste positie.

"Dit is de race die we hier vorig jaar voorspelden, met alle safety cars en gele vlaggen. We kregen hem vandaag."

Gisteren was teleurstellend met de fout die ik maakte, maar je moet nooit opgeven. Ik wist dat het vandaag beter zou gaan en we uit de problemen moesten blijven. Een groot compliment richting het team van Red Bull."

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen