Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: ‘Nieuw contract gaat F1-carrière maken of breken’

Voor Red Bull-coureur Daniel Ricciardo is 2018 een zeer belangrijk jaar. Aan het eind van het jaar loopt zijn contract met Red Bull Racing af en de 28-jarige Australiër wil nu wel eens echt voor de prijzen gaan. De vraag is echter of hij daarvoor bij Red Bull Racing moet zijn.

Met uitzondering van een half seizoen in 2011 heeft Daniel Ricciardo zijn gehele Formule 1-carrière bij Red Bull Racing of het zusterteam Toro Rosso gereden. Een wereldkampioenschap heeft dat hem echter nog niet gebracht en nu de tijd begint te dringen moet Daniel Ricciardo een belangrijke beslissing gaan maken. "Ik heb nog wel een aantal jaar te gaan, maar ik ben ook geen 23 meer" , zegt een nuchtere Ricciardo tegenover Autosport.com. "De komende jaren ben ik waarschijnlijk op de toppen van mijn kunnen, dus het volgende contract dat ik teken kan mijn carrière maken of breken" , vervolgt de goedlachse Australiër.

Zijn beslissing, die hij waarschijnlijk ergens in het voorjaar gaat nemen, is dus een zeer belangrijke. De vraag is alleen of hij weg wil en weg kan bij Red Bull Racing. "Ik neem mijn tijd voor mijn beslissing, omdat het wellicht de belangrijkste is van mijn carrière." "Misschien heb ik tegen die tijd andere opties, misschien ook niet" , houdt Ricciardo zich op de vlakte over eventuele interesse van andere teams. Een ding weet Ricciardo in ieder geval wel zeker: een 'onenightstand' zit er niet in. "Ik ga hoogstwaarschijnlijk wel een meerjarige deal tekenen. Een eenjarig contract zie ik niet zitten."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'