Ricciardo optimistisch: 'We lijken dicht bij Ferrari te staan'

12 mei 2017 18:21 Redactie

Ricciardo ziet progressie bij vernieuwde Red Bull


De vrijdagtrainingen verliepen positief voor de Red Bull coureurs. Daniel Ricciardo noteerde twee keer de zesde tijd, maar is blij dat het gat naar de snelste tijd kleiner is geworden.

In de middagtraining bedroeg het gat nog zes tienden van een seconde. Aanmerkelijk kleiner dan het gat tijdens de GP van Ruisland, maar dat is niet vergelijkbaar omdat het een totaal ander circuit is. Als we het gat vergelijken met de wintertest dan lijkt de update Red Bull een paar tienden te brengen. Toen was het gat vaak 0,8 tot 1,0 seconde ten opzichte van de snelste tijd.

"De auto voelde op sommige momenten al goed aan, maar we moeten het nieuwe pakket nog beter leren kennen. Vanmiddag kwam de RB13 echt tot leven op de soft banden, maar op de hardere compound moeten we ons nog verbeteren."

Daniel Ricciardo merkt de progressie, maar geeft aan dat het team nog wat tijd nodig heeft om de upgrades volledig te doorgronden.

"Ik zie een duidelijke stap voorwaarts en we lijken dicht bij Ferrari te zitten. Wel denk ik dat zij morgen nog wat meer in petto hebben. Red Bull moet zichzelf blijven ontwikkelen en het nieuwe pakket leren begrijpen."

"Onze verwachting was niet dat we hier in Barcelona ineens net zo snel zouden zijn als Mercedes, maar we zien wel progressie. Het is nu een kwestie van finetuning om zo nog wat extra tienden uit de auto te halen."

"De pace matched onze verwachtingen en morgen hebben we een duidelijker beeld of we een deel van het gat naar de topteams hebben gedicht."

Foto: David Ramos/ Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen