Ricciardo: "Racen in Monaco is intimiderend"

21 mei 2017 11:30 Redactie

Ricciardo heeft tweede plaats van 2016 in Monaco verwerkt


Vorig jaar was Daniel Ricciardo het hele weekend in Monaco de te kloppen man. Hij pakte er op zaterdag zijn eerste pole en leek in de race op weg te gaan naar zijn eerste zege in deze prestigieuze race.

Een compleet mislukte pitstop waarbij zijn team niet klaar stond zorgde helaas voor een fikse teleurstelling. Inmiddels zijn we een jaar verder en bereidt de 27-jarige Australiër zich voor op een terugkeer naar Monaco. Volgens eigen zeggen heeft hij het debacle van vorig jaar achter zich gelaten.

"Vorig jaar eindigde de race inderdaad in een fikse teleurstelling nadat ik de beste papieren in huis had om te winnen. Ik ben gelukkig oud en volwassen genoeg om dat achter mij te laten en om weer vooruit te kijken. Ik denk niet dat ik vorig jaar in mijn poleronde nog sneller had gekund. Het was wat mij betreft één van mijn beste rondjes ooit!"

Net als Max Verstappen is ook Ricciardo woonachtig in het vorstendom. Volgens Ricciardo heeft het racen in Monaco alleen daarom al voordelen.

"In theorie zou ik naar mijn werk kunnen lopen als we in Monaco zijn. Dat is op zich prima te doen maar gelukkig heeft het team boten geregeld waarmee we naar het Energy Station worden gebracht. Voordeel is wel dat we gewoon in onze eigen bed slapen en dat we lekker kunnen klagen over al het lawaai."

Zoals gezegd was Ricciardo vorig jaar ijzersterk in Monaco. Het stratencircuit ligt hem duidelijk goed, hoewel ook hij zich maar al te goed beseft dat een foutje direct wordt afgestraft.

"Monaco is duidelijk één van mijn favoriete circuits, het is zo ontzettend smal en intimiderend. Van buitenaf lijkt het wel of we sommige bochten niet eens kunnen halen met onze hoge snelheden. Eenmaal in de auto voelt het echt geweldig. Het is zelfs zo dat als je de muur kust, je gewoon nog een rondje wilt doen in plaats van dat het je afschrikt. Het hele spektakel er om heen maakt Monaco iets bijzonders en heel speciaal."

Ricciardo heeft in ieder geval nog wel een tip voor de wedstrijdleiding in Monaco.

"Ik kijk enorm uit naar de race in Monaco. Vooral om datgene terug te pakken wat ik vorig jaar heb verloren. Als ik de trofee win, dan blijft het ook bij mij. Ik accepteer geen replica's!"
Foto: Dan Istitene / Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen