Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo reageert op pijnlijke keuze McLaren: "Ik heb geen spijt"

Daniel Ricciardo zal zijn contract bij McLaren, dat tot en met 2023 liep, niet uitdienen. McLaren wilde niet met hem door, waarna beide partijen om de tafel gingen en tot een overeenkomst kwamen.

Daniel Ricciardo gaat McLaren aan het einde van het seizoen verlaten. De Australiër presteerde het afgelopen anderhalf jaar niet naar behoren en het team wilde daarom niet met hem verder in 2023. Omdat Ricciardo wel een contract had voor volgend seizoen hebben de twee partijen een oplossing gevonden. Op de woensdag voor het Belgische Grand Prix-weekend maakten de twee het nieuws, dat al enige tijd in de lucht hing, officieel. Volgens Ricciardo was het uiteindelijk een gezamenlijke keuze. "Het is een privilege geweest om de laatste twee jaar deel uit te mogen maken van de McLaren Racing familie." "Na enkele maanden met vele discussies met Zak Brown (McLaren CEO, red.) en Andreas Seidl (McLaren F1-teambaas, red.) hebben we besloten om mijn contract eerder stop te zetten en zijn we overeengekomen dat we aan het einde van het seizoen beiden onze eigen weg in zullen slaan."

Geen spijt

Ricciardo gaat ondanks zijn onzekere toekomst niet bij de pakken neerzitten. Integendeel, hij zegt gemotiveerder te zijn dan ooit. "In de nabije toekomst zal ik mijn eigen toekomstplannen bekendmaken, maar wat dat ook moge zijn, heb ik geen spijt en ben ik trots op het werk dat ik bij McLaren heb verricht." "Zeker op de overwinning in Monza vorig seizoen ben ik trots. Ik heb ervan genoten om met iedereen bij McLaren samen te werken, zowel de mensen in de fabriek in Woking als de mensen op het circuit. Ik ga de rest van het seizoen alles geven op en naast de baan en er samen van genieten." "Ik ben nog nooit meer gemotiveerd geweest om te strijden en deel uit te maken van de sport waar ik zoveel van hou. Ik kijk uit naar mijn volgende uitdaging", aldus de achtvoudig Grand Prix-winnaar.

ChpQ6FtooYt

Dit bericht op Instagram bekijken Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'