Ricciardo: 'Red Bull komt grip aan achterkant tekort'

06 apr. 2017 15:43 Redactie

Red Bull wijzigt plan van aanpak in China


Daniel Ricciardo onthulde donderdag in China dat het zwakke punt van de RB13 van Red Bull de achterkant is. Het team komt daar grip tekort ten opzichte van Ferrari en Mercedes.

Het team heeft de beelden van het weekend in Australië geanalyseerd en keek daarbij vanzelfsprekend naar de concurrentie.

"We hebben te weinig grip, te weinig neerwaartse druk aan de achterkant. Onbekend is nog omdat dit kwam omdat we de afstelling niet goed voor elkaar hadden of niet."

"Ik had niet het idee dat we in Australië de juiste set-up en rijhoogte hadden, waardoor we niet het maximale uit de auto haalden. Uit de beelden blijft dat Ferrari en Mercedes meer grip aan de achterkant hebben."

Een van die beelden die voor Ricciardo zijn gevoel bevestigde was een onboard van Kimi Raikkonen in bocht 3.

"Hij ging er vol gas doorheen. Dat kunnen alleen de beste teams en hij had niet eens de hele baan nodig. Dat betekent dat ze extreem veel downforce hebben. Voor ons een gebied waaraan we nog hard moeten werken."

Zowel Verstappen als Ricciardo klaagden in Australië over de afstelling van de RB13. Het duo begon nog goed tijdens de eerste vrije training, maar zakte vervolgens steeds verder af. Volgens de Australiër pakte de nieuwe manier van werken niet goed uit voor het team. 

"Wat betreft onze manier van afstellen gaan we terug naar de methode van vorig seizoen. Uit onze analyses kwamen wel wat punten naar voren en ik verwacht dat het in China al beter gaat. We hebben diverse nieuwe onderdelen om meer downforce te krijgen aan de achterkant van de auto."

Max Verstappen liet recent al weten dat het team met andere vleugels gaat rijden. Onbekend is nog of er ook een T-wing terug te vinden is op de Red Bull dit weekend. 

Foto: Robert Cianflone/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen