Ricciardo: "Sebastian Vettel is een heethoofd"

26 jun. 2017 16:20 Redactie

Daniel Ricciardo heeft geen begrip voor actie van Vettel


De lachende derde tijdens de veelbesproken GP van Azerbeidsjan was natuurlijk de Australiër Daniel Ricciardo. De Red Bull coureur profiteerde optimaal van alle chaos om hem heen.

Met een sublieme inhaalactie tijdens de laatste Safety Car situatie verschafte Ricciardo zich vanaf P5 een weg naar het podium. Voor de derde keer op rij leek hij af te stevenen op de derde plek. Door de straffen voor Hamilton en Vettel vond hij zichzelf echter ineens terug aan de leiding. In de slotfase van de race kwam hij niet meer onder druk te staan waardoor hij zo Red Bull de eerste zege van het seizoen bezorgde.

Natuurlijk had Ricciardo ook het nodige meegekregen van het tumult rondom het incident tussen Vettel en Hamilton. Ricciardo kent de Duitser als geen ander aangezien het tweetal enige tijd teamgenoten waren bij de Oostenrijkse renstal. Het verbaasde hem echter niet dat de viervoudig wereldkampioen zich zo liet kennen.

"Sebastian doet soms dingen zonder erbij na te denken. Dat komt ongetwijfeld door zijn passie en zijn honger naar succes. Hij moet zichzelf echter af en toe wel beter leren beheersen," aldus de 27-jarige Australiër.

Hij voegt hier vervolgens nog aan toe: "Ik heb enorm veel respect voor Vettel vanwege zijn onverzettelijkheid en zijn liefde voor de Formule 1. Hierdoor is hij ook enorm gepassioneerd. Soms slaat dat echter door in agressiviteit. In het heetst van de strijd raken de gemoederen nog weleens verhit. Bij Sebastian slaan de stoppen dan door. Vorig jaar hoorde je dat soms ook over de boordradio. In Baku zag je dat terug op de baan."
Foto: Clive Rose/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen